Facebook feed

Facebook heeft de voorwaarden voor het inladen van informatie verandert in verband met de AVG-wetgeving. Deze wijzigingen zorgen ervoor dat de App/feed niet meer gebruikt kan worden.

We gekeken wat er aan onze kant gedaan kan worden om de oude Facebook-feed weer werkend te krijgen. Een onderdeel waar we niet omheen blijken te kunnen, is een uitgebreide aanvraag-procedure waarbij wij telkens een “rood sein” kregen, omdat alleen de eigenaar van de Facebook-pagina de aanvraag-procedure mag doorlopen; en dat zijn wij niet.

Kortom, tenzij jij je – als eigenaar van je Facebook-Pagina – bij Facebook aan wilt melden als developer en daarna zelf een App wilt indienen via deze stappen bij Facebook, hebben wij geen mogelijkheden meer om de feed/App werkend op je website te krijgen. En dan is het nog de vraag of Facebook het gebruik überhaupt gaat goedkeuren.

Uiteraard hebben we wel alternatieven bedacht om de vermelding van Facebook op je homepage mogelijk te maken.

 

Alternatief 1

Het eerste alternatief is een afbeelding van bijvoorbeeld een computerscherm met daarin het Facebook-logo. Zie de afbeelding hieronder als voorbeeld. Op het moment dat een bezoeker op de afbeelding klikt, wordt hij doorverwezen naar je Facebook-pagina.

 

Alternatief 2

Het tweede alternatief is de Facebook Page Plugin. Hiermee kun je je tijdlijn inladen in je website. Hieronder hebben we een voorbeeld opgenomen. 

Een bijkomstigheid hiermee is dat er ook cookies van Facebook worden ingeladen. En dat houdt in dat je naast de tijdlijn ook een cookiemelding op je website moet plaatsen om je bezoeker hierover te informeren.

 

Alternatief 3

Het derde alternatief is de weergave van Facebook helemaal achterwege te laten. In dat geval kunnen we samen kijken naar een passende andere invulling, bijvoorbeeld ruimte voor een mooie foto of een tekstblok.